Deel deze pagina:

Mooie comeback van Dirk Van Tichelt op de Grand Slam van Abu Dhabi in het kader van de World Judo Tour. Tijdens een eerste terugkeer op de tatami tijdens het WK in Japan, na zijn ernstige knieblessure, miste de VJF-atleet nog wedstrijdritme. In Abu Dhabi bleek dat gemis reeds deels weggewerkt en greep hij nipt naast het brons met een verdienstelijke vijfde plaats als resultaat.

In de eerste ronde trad Dirk Van Tichelt (-73kg)  in het krijt tegen de Pool Bartusik en was hem te sterk af in 2:38. De tweede ronde verliep nog vlotter voor de ‘Beer van Brecht’. In amper anderhalve minuut zette hij de Est Pertelson buiten strijd. Daarna volgde de Kosovaar Gjakova. Enkel tegen de Turk Bilal Ciloglu liep het mis waardoor Dirk naar de herkansingen werd verwezen. Een zware kamp volgde tegen de Hongaar Frigyes Szabo die uitliep in de Golden Score. Ook hier stak de Vlaamse judoka de overwinning op zak nadat zijn Hongaarse tegenstander drie shido’s pakte. In de kamp om het brons liep het dan mis tegen de Oezbeek Khikmatillokh Turaev die onze landgenoot van het podium hield.

“Eindelijk blij dat het op een competitie nog eens verliep zoals op de trainingen. Het kan uiteraard nog beter, maar het draaide toch al terug lekker. Fijn dat ik nog eens voor een medaille kon kampen en dit op een groot tornooi. Daarvoor doe ik het toch nog altijd, hé. Met minder mag ik niet tevreden zijn. Nu is het verder werken, zonder kwetsuren en dan zullen de medailles wel volgen”, aldus Dirk in een reactie aan VJF-Media.

“Dirk heeft dit weekend goed gekampt,” stelt VJF-coach Mark van der Ham“Na zes kampen waarvan vier gewonnen, begint de routine na zijn kwetsuur terug te keren. Vooral de gewonnen kamp tegen Gjakova (7deWereldranglijst) geeft aan dat Dirk nog altijd veel in zijn mars heeft. We moeten echter ook realistisch blijven. Dit is enkel pas een begin en er is nog een lange weg te gaan om kwalificatie voor de Spelen in Tokio af te dwingen. Een weg waarin erg veel van de atleet zal worden gevergd. Kijk alleen al naar het volgende tornooi in Perth. Na een reis van 24u zal Dirk daar weer op de mat verschijnen om de volgende punten proberen te bemachtigen en de opwaartse lijn pogen verder te zetten.”

Ook Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx blikt tevreden terug. “Dirk doet voor het eerst sinds lang zes kampen op een heel hoog niveau. De manier waarop geeft veel hoop. Volgende week staat hij op de tatami in het Australische Perth. Hopelijk dan met die verdiende medaille.”

Na een bye in de eerste ronde verloor Roxane Taeymans (-70kg) in de tweede tegen de Nederlandse Kim Polling, die uiteindelijk goud pakt.

Europees kampioen en Vicewereldkampioen Matthias Casse (-81kg) moest verstek geven door een enkelblessure.

Voor de atleten van de Franstalige zusterfederatie was deze Grand Slam geen succes. Jorre Verstraeten (-60kg) verloor in de tweede ronde, Sami Chouchi (-81kg) in de eerste. Anne-Sophie Jura (-48kg) verloor ook haar eerste kamp, alsook Charline Van Snick (-52kg) in de tweede ronde na een bye in de eerste.

 

Christian Pierre

 

Sponsors

Sponsors