Deel deze pagina:

HARNES (FRA) - Het was weer een weekend vol judo-activiteit. Een spannend weekend ook voor onze beloftevolle jeugd. Zowel de U14 als de U18 reisden naar het Franse Harnes, een sterk bezet en hoogstaand event dat als detectietornooi voor VJF-judotalent fungeert. Naast de Franse en Belgische judoka’s waren er tevens deelnemers uit Nederland, Luxemburg, Duitsland en Engeland, maar ook van verder weg, zoals Polen, Oekraïne en Georgië. Zelfs delegaties van andere continenten, zoals Canada en Japan. Een tornooi dus om ‘U’ tegen te zeggen.

Op zaterdag 9 november zorgden onze U14 o.l.v. Tijl Lindekens voor mooie resultaten.

 

Jongens

1ste: Nikolai Khatchatourian (-38kg)

2de: Quinten Declercq (-46kg) 

3de: Michael Khatchatourian (-38kg)

3de: Mohmad Abdulkhaziev (-55kg)

Meisjes

1ste: Daphne de Bock (+70kg)

3de: Phebe de Leenheer (-63kg)

3de: Amandine Martens (-48kg) 

3de: Tritsawan Decha-Akkharamongkolan (-36kg)

5de: Kaat Geers (-44kg)

Zondag 10 november was het dan de beurt aan de U18. 46 VJF-judoka's zakten af naar Harnes voor het 2de detectietornooi voor U18 (na Leverkusen). “De verwachting was dat het niveau een stuk hoger zou liggen en dat bleek zeker ook zo, zowel in volume (aantal deelnemers) als in kwaliteit (niveau van de deelnemers),” vertelt VJF-coach Sören Hapers.  

“Uiteindelijk bereikten vijf VJF-judoka's het podium, m.n. twee meisjes en drie jongens. Bij de meisjes werd het brons voor Elise Smekens (-63kg) en goud voor Rachel Rammant (-70kg). Bij de jongens brons voor Ray Marinx (-55kg) en Remi Decorte (-73kg) en goud voor Ilman Nesirkoyev (-81 kg).” 

Daarnaast behaalden enkele judoka’s tevens verdienstelijke ereplaatsen, net naast het podium: Sarah Ver Eecke (-57kg) en Noah Christiaens (-73kg) bereikten de 5de plaats en verder nog 7de plaatsen voor Diana Akhmetova (-52kg), Olivier Naert (-50kg), Lars Jeronimo (-66kg), Pjotr Debruyne (-90kg) en Jakub Fratczak (+90kg).

“Deze competitie is voor een aantal van onze beloftevolle jongeren de kans om zich te kwalificeren voor het internationale circuit. Voor anderen is het dan weer een kennismaking met competitie op een hoger niveau. Zulke competities zijn in elk geval belangrijk in de ontwikkeling en detectie van onze talentvolle judoka’s,”stelt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “De jongeren leren hier veel uit en kunnen deze ervaring nu terug mee nemen naar de dagelijkse trainingen. Volgende afspraak is de Dutch open te Eindhoven.”  

Resultaten

Een overzicht van de volledige resultaten vind je terug via deze link.

 

Christian Pierre

 

 

 

 

Sponsors

Sponsors