Deel deze pagina:

Demo-moment judo Antwerpse Stadsfeestzaal: opwarmer nakend BK SEN in Antwerpen

Op 2 november a.s. is het weer zover. Dan gaat in Sporthal Arena te Deurne editie 2019 van het Belgisch kampioenschap Judo Senioren door. De Antwerpenaren gaan dit geweten hebben, want op 23 oktober organiseerde de VJF, in samenwerking met Sporting A, een heus demo-moment judo in shoppingcenter Antwerpse Stadsfeestzaal.

Net zoals vorig jaar, toen de Antwerpse Spoorwegkathedraal werd gekozen als locatie, werden de nietsvermoedende bezoekers verwend met een ganse dag judo, door o.a. de leerlingen van de Topsportschool, alsook enkele toppers en ex-toppers.

Enkele reacties van de deelnemers en betrokkenen. 

"Elk initiatief dat judo in de spotlight zet, is een meerwaarde voor de populariteit van onze sport,” aldus Sören Hapers, trainer Topsportschool en trainer topsport VJF U18. “De setting in de Antwerpse Stadsfeestzaal was heel uniek. Een logische keuze om hiervoor mee een beroep te doen op de leerlingen van de Topsportschool die dag in dag uit met judo bezig zijn om hun dromen te realiseren. Het was voor hen en mezelf als trainer een fijne ervaring om hieraan mee te werken."

“Voor mij was dit alvast een leuke ervaring. Ik had dit nog nooit eerder gedaan,” zei Karel Foubert. Ik hoop dat we niet alleen onze sport positief in de kijker hebben gezet, maar tevens mensen hebben geïnspireerd om zelf of hun kinderen eens effectief kennis te laten maken met judo op de mat. Ik hoop dat deze demo veel mensen zin heeft doen krijgen om naar het BK af te zakken zodat er veel supporters zijn in de Arenahal op 2 november.

"Het was een top-ervaring om judo in de kijker te brengen, ik zou het direct opnieuw doen," zei Dries Ponnet, meervoudig Belgisch kampioen.

Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht, meervoudig Europees kampioen en medailles op WK Kata: "Judo, in verschillende facetten. Overal, zolang er maar een tatami beschikbaar is.”

“Het was een unieke ervaring om hier in de Stadsfeestzaal in Antwerpen het judo te kunnen promoten, met links en rechts wat aanmoedigingen weergalmden de ippons net iets meer... spektakel was verzekerd,”aldus ex-topjudoka Senne Wyns.

“Zeer leuk evenement op een mooie locatie, een ideale manier om judo voor te stellen. Het was voor mij een unieke ervaring,” aldus Vicky Verschaere.

"Het is altijd super om als judofamilie de muren van onze dojo's te kunnen doorbreken en ons te tonen in zo'n unieke locatie,” aldus Koen Sleeckx, Technisch Directeur Topsport. “Zo kan het brede publiek niet alleen kennis maken met onze fantastische sport, maar ook met de universele waarden waar we als judoka's heel veel belang aan hechten: respect, sportiviteit, veiligheid, teamgeest en innovatie. Super gedaan!"

Bram Vermeulen, de verantwoordelijke marketing van Stadsfeestzaal was ook onder de indruk. “Het was een plezier om de toppers te ontvangen in de mooie setting van de Stadsfeestzaal. Ook de passanten konden genieten van een uitstekend showspel!”

 

Christian Pierre

 

 

 

Sponsors

Sponsors