Deel deze pagina:

Coach Franklin Pereira Reyes lovend over U21-delegatie in Berlijn

Tijdens afgelopen weekend op de European Junior Judo Cup U21 van de EJU in Berlijn kwamen negen VJF-atleten in actie. De Judoka’s behaalden een goed resultaat met twee medailles, zilver voor Selina Delen in de categorie -63kg  en brons voor Amber Ryheul in de reeks -52kg, evenals een mooie 7de plaats in de -81kg voor Pieter Vandyck en een 9de plaats voor eerste jaar U21 Dries Ponnet (-66kg).

Zoals we reeds gewend zijn van Amber Ryheul, belandde ze ook in Berlijn op het medaillepodium. “Amber kampte zes wedstrijden waarvan ze er vijf won tegen atleten uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Canada en Duitsland. Ze won drie keer met ippon en tweemaal door technische superioriteit van drie shidos. De enige judoka waartegen ze in Berlijn niet was opgewassen, was de Franse Mokdar, van wie ze evenwel in de finale in Leibniz heeft gewonnen. Na een paar fouten in de eerste minuut (verkeerde greep en passiviteit) kampt Amber een verbeten wedstrijd. Het wordt sowieso een gelijk gevecht in de regulatietijd en ze gaan naar de golden score met een nadeel voor Amber van 2 shidos tegen 1, waardoor zij haar aanvankelijke tactiek moest veranderen en uiteindelijk verloor door houdgreeptechniek in ne waza”, aldus Coach Franklin Pereira Reyes .

Selina Delen behaalde zilver in Berlijn. “Selina kampte één van haar beste competities met veel vertrouwen in zichzelf en zeer consequent in de uitvoering van de tactiek voor elke wedstrijd. Zij heeft zeer zware gevechten gehad waarbij ze vaak achterstond, maar slaagde er telkens in om het verschil te maken en de andere atleten van een heus internationaal niveau, zoals Kaverna (FIN), Palumbo (ITA), Obradovic (SRB) en Pohl (GER) achter zich te laten. Alleen de Duitse Winzig kon haar kans grijpen om Selina te verslaan met een klemtechniek”, aldus Coach Franklin Pereira Reyes .

“Pieter Vandyck vocht ook zijn beste competitie van het seizoen op dit niveau, maar hij kon niet in de eerste minuut  profiteren van zijn 2-shidos voordeel tegen de Hongaar en finalist van de competitie Rajka”, stelt Coach Franklin Pereira Reyes. “Pieter versloeg de Spaanse Camazon met een wurging-techniek en vervolgens de atleten van Tsjechië en Frankrijk, maar zijn laatste kans om te vechten voor de bronzen medaille zag hij in rook opgaan door te verliezen tegen de Zwitser Gautschi die in Leibniz al eerder van Pieter heeft gewonnen.”

“Als eerste jaar U21 kende Dries Ponnet een goed toernooi waar hij drie wedstrijden won, inclusief tegen de Georgiër Kavtaraschivili, één van de sterkste atleten in zijn gewichtsklasse. Hij verloor twee keer, maar liet in alle kampen een goed technisch niveau zien”, aldus Coach Franklin Pereira Reyes .

De overige atleten - Jeroen Casse, Hanne Noyen, Vicky Verschaere, Ward Depelseneer en Karel Foubert - wonnen een wedstrijd of werden direct uitgeschakeld zonder de kans te krijgen om mee te doen aan de herkansing.

 

 

Sponsors

Sponsors