Deel deze pagina:

Teken de Panathlonverklaring

Nieuwe ondertekeningsprocedure Panathlonverklaring

Alle kinderen hebben het recht te spelen, zich te vermaken, te sporten, waardig behandeld te worden en in een gezonde omgeving te leven. De "Panathlon verklaring" is een belangrijk charter rond de rechten van het kind in de sport. De Vlaamse Judofederatie ondertekende alvast deze charter. De VJF wil haar clubs stimuleren om binnen het kader van een kwaliteitslabel om de Panathlonverklaring rond ethiek in de jeugdsport te ondertekenen. De ondertekeningsprocedure hiervoor werd recent door het Internationaal Centrum Ethiek in de Sport, in samenwerking met Panathlon Vlaanderen, in een volledig nieuw kleedje gestoken. Overzicht ondertekenaars.

Organisaties en personen kunnen de Panathlonverklaring voortaan digitaal ondertekenen via www.ethischsporten.be/panathlonverklaring. Na registratie verschijnt de ondertekening meteen online op de lijst met ondertekenaars. Deze lijst geldt vanaf nu als de enige officiële lijst met ondertekeningen voor Vlaanderen. Per mail krijgen ondertekenaars een persoonlijk attest toegestuurd dat gebruikt kan worden voor promotie of als bewijsstuk voor een subsidiedossier. Opgelet: deze ondertekening dient jaarlijks opnieuw te gebeuren.

LET OP: Het ondertekenen van de "Panathlon Verklaring" is een instapvoorwaarde van het Jeugdjudofonds en dient dus jaarlijks opniuw ondertekend te worden! 

Sponsors

Sponsors