Deel deze pagina:

Doping is ruimer dan het gebruik van een verboden stof of methode. Het weigeren van een controle, het verhandelen- of het in bezit hebben van een verboden stof is ook strafbaar. Daarnaast kan ook de entourage een straf krijgen, bijvoorbeeld voor het aanzetten tot een overtreding van de antidopingregels.

 
Verschillende instanties houden zich bezig met het verbannen van doping uit de sportwereld.

Samen met de Vlaamse overheid tracht de VJF daarom ook om de judosport in Vlaanderen op een zo eerlijke en gezonde manier te laten verlopen. Dit zodat elke judoka met gelijke wapens de strijd kan aangaan. Dit doen we enerzijds door judoka’s, coaches en ouders te informeren en anderzijds worden er onaangekondigde controles uitgevoerd door NADO, zowel binnen- als buiten wedstrijdverband.

Gebruik je voedingssupplementen? Laat ze dan zeker testen op verboden middelen!


De organisatoren van wedstrijden en andere georganiseerde sportactiviteiten zijn verplicht om erop toe te zien dat uitgesloten of geschorste personen niet deelnemen aan een door hen georganiseerde wedstrijd (geschorsten en uitgeslotenen) of andere sportactiviteit (uitgeslotenen) in om het even welke hoedanigheid (als sporter of medewerker). Bovendien moeten ze elke poging tot verboden deelname melden aan NADO Vlaanderen.

Met vragen over doping, het gebruik van voedingssupplementen of geschorste atleten ( organisatoren van wedstrijden en andere georganiseerde sportactiviteiten) kunt u altijd terecht op het volgende e-mailadres: steven@vjf.be

‪#‎cleansport‬ ‪#‎no2doping‬ ‪#‎iksportslim‬

Belangrijke documenten en links

VJF:

Dopinglijn.be:

WADA:

Sponsors

Sponsors