Deel deze pagina:

Het eerste weekend van de Paasvakantie bleek een druk toernooiweekend voor onze topjudoka’s, zowel voor de senioren als voor de jonkies.

Vijf VJF-judoka’s tekenden present op de Grand Prix in het Turkse Antalya, pitstop van de IJF World Judo Tour, m.n. Amber Ryheul (-52kg), Mina Libeer (-57kg), Roxane Taeymans (-70kg), Matthias Casse (-81kg) en Toma Nikiforov (-100kg). Deze laatste zette een mooie prestatie neer en pakte brons.

Voor de andere VJF-judoka’s eindigde de Grand Prix na de eerste ronde. Amber Ryheul (-52kg) verloor op vrijdag haar eerste kamp tegen de Russische Yulia Kazarina. Ook Mina Libeer (-57kg) moest in de Britse Malin Wilson haar meerdere erkennen. Op zaterdag was het de beurt aan Roxane Taeymans (-70kg). De Antwerpse verloor echter haar eerste kamp tegen de Sloveense Pogacnik. Stadsgenoot Matthias Casse (-81kg) trad zaterdag ook in het krijt. “Matthias kampt een sterke wedstrijd tegen de Georgiër Maisuradze”, aldus VJF-coach Mark van der Ham. “De wedstrijd wordt naar de Goldens Score gesleept, en door een klein aanvallend foutje na drie minuten in de verlengingen verliest Matthias van de Georgiër, die achteraf goud pakt en die verder al zijn kampen binnen de reguliere tijd weet te winnen.”

Mooie prestatie van Toma Nikiforov (-100kg) op zondag. Na winst tegen Mukete (BLR), Odbaatar (MGL) en Kotsoiev (AZE), eindigt Toma als winnaar van zijn poule. In de finaleronde verliest hij echter van Buzacarini (BRA) en wordt doorverwezen naar de herkansingen. Daar verslaat hij Goncalves (BRA) en pakt hij brons.

“Toma heeft een sterk toernooi achter de rug”, aldus coach Diamiano Martinuzzi. “In zijn eerste kamp treedt hij aan tegen Mukete (BLR) die hij op het EK in de halve finale versloeg. In Antalya verslaat hij de Witrus opnieuw, met waza-ari en ippon. Vervolgens komt hij uit tegen Odbaatar (MGL) die hij vloert met waza-ari ko soto en ne waza ippon. In de derde ronde komt hij tegenover de Azeri Kotsoiev te staan van wie Toma verloor op de Grand Slam van Baku. Ditmaal is het Toma’s beurt met een magnifieke eri seoi nage. In de finaleronde die amper vijf minuten plaatsvond na de kwartfinale verliest hij echter van Buzacarini (BRA) evenwel in de Golden Score. Toma kampt heel aanvallend, maar pakt drie shidos en verliest de kamp dus op strafpunten. In de herkansingen herpakt hij zich volledig en scoort hij twee waza-aris tegen Goncalves (BRA) van wie hij op de Grand Slam in Eketarinburg verloor. Mooi brons dus voor Toma! Ik ben zeer tevreden met zijn ingesteldheid. Hij straalde terug zelfvertrouwen uit, vanaf de eerst kamp. De afgelopen weken heb ik tevens gemerkt dat hij opnieuw meer kracht en snelheid verwerft. Hij is nog niet op topniveau, maar de evolutie is veelbelovend. Deze bronzen medaille is alvast een opsteker”, aldus nog de coach.

Jeugdtoernooien

De volgende VJF-judoka’s namen deel aan de Junior European Cup in het Italiaanse Lignano: Jolien Berton (-48kg), Beau Ramaekers (-57kg), Demi Desender (-63kg), Lien Meeuwssen (-70kg), Dries Ponnet (-66kg), Karel Foubert (-81kg), Pieter Vandyck (-81kg), Jitse Van den Herrewegen (-81kg). Pieter Vandyck eindigde op een verdienstelijke de vijfde plaats in zijn gewichtsklasse.

De volgende VJF-judoka’s namen deel aan de Cadet European Cup in Teplice, Tsjechië: Fieke Olemans (-44kg), Angelina Bombello (-57kg), Ray Marinx (-50kg), Emile Merdin (-50kg), Robbe Demets (-55kg), Deny Altemirov (-55kg), Ghèron Lecompte (-60kg), Muslim Adashev (-66kg), Remi Decorte (-66kg), Jarne Duyck (-73kg), Israpil Nesirkoyev (-73kg), Ilman Nesirkoyev (-73kg).         

Ook onze beloftevolle U15 judoka’s namen afgelopen weekend deel aan een internationaal toernooi in Duitsland. De jongens gingen naar Duisburg, de meisjes naar Bottrop. In Duisburg traden de volgende judoka’s in het krijt: Edmond Dumitrache (-37kg), Ilias Jacobs (-42kg), Mattias Wellens (-50kg), Gianni Shahberdian (-50kg), Ward Appels (-55kg), Thomas De Rubbel (-60kg), & Lukasz Boryczka (-60kg). Edmond Dumitrache werd derde, Ward Appels tweede.        

De volgende meisjes traden in actie in Bottrop: Trasawan Decha-Akkharamongkol (-36kg), Maurien Adriaensen (-36kg), Kaat Geers (-40kg), Lien Denys (-40kg), Albana Noka (-40kg), Ellen Lim (-44kg), Annouck Geyskens (-44kg), Elien Breusegem (-48kg), Flore Wulleman (-52kg), Davina Hessel (-57kg), Michelle Lievens (-63kg), Birthe Bral (+63kg) & Daphne De Bock (+63kg).        

 

 

Christian Pierre

Sponsors

Sponsors