Deel deze pagina:

Artikel Sporza: 19-jarige judoka Jorre Verstraeten neemt brons mee van GP in Mexico

Op zaterdag 17 juni veroverde Jorre Verstraeten op de Grand Prix van Mexico zijn allereerste medaille op een IJF World Tour Event. Jorre bewijst nogmaals dat een van de coming men is van het Belgische judo. Verstraeten, in feite nog junior, behaalde het brons bij de lichtgewichten.

De 19-jarige Jorre Verstraeten staat net in de top 100 van zijn gewichtsklasse (-60 kg), maar in Cancun (Mex) bewees hij dat hij ook tegen hoger geplaatste judoka's zijn mannetje kan staan. Sterker nog, Verstraeten sloot al zijn winnende kampen af met ippon. In de wedstrijd om het brons tegen de Israëlier Daniel Ben David (WR-49) had hij daarvoor wel een verlenging nodig.

Enkel tegen de 8 jaar oudere Braziliaan Phelipe Pelim was het gebrek aan ervaring en ook kracht bij Verstraeten nog duidelijk. Pelim, die uiteindelijk de finale zou verliezen, smeerde hem twee waza-ari's aan.

Ook Senne Wyns, Adlan Katchikaev en Joran Schildermans kwamen vrijdag in actie in Cancun. Wyns won 2 maal, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de 7e plaats, Katchikaev en Schildermans verloren respectievelijk hun eerste en tweede duel.

Op zaterdag wisten ook Roxane Taeymans en Matthias Casse winstkampen te boeken. Matthias' tornooi eindigde in de 2e ronde. Roxane kon opnieuw vertrouwen winnen met 2 winstkampen en strandde aan de voet van het podium.

 

 

Geniet hieronder terug van de hoogtepunten van Jorre op weg naar zijn Bronzen medaille op de GP in Cancun! Proficiat Jorre!
Credits video: JudoHeroes

 

 

 

Sponsors

Sponsors