Deel deze pagina:

De Belgische bezetting op de Grand Prix van Tasjkent zo snel na het WK in Tokio was beperkt. Van Vlaamse zijde trad enkel Dirk Van Tichelt (-73kg) in het krijt op zoek naar kwalificatiepunten voor ‘Tokyo 2020’.  Onze Waalse zusterfederatie vaardigde drie atleten af, m.n. Anne-Sophie Jura (-48kg), Jorre Verstraeten (-60kg) en Sami Chouchi (-81kg). Deze laatste pakte mooi brons, de enige medaille voor de Belgen.

VJF-judoka Dirk Van Tichelt werd gestopt in zijn eerste kamp. Na een slopende kamp met een 4-minuten durende Golden Score tegen de Roemeen Alexandru Raicou moest Van Tichelt uiteindelijk afkloppen.

De ‘Beer van Brecht’ werkt aan zijn comeback na een ernstige knieblessure begin dit jaar gevolgd door een operatie en maanden van revalidatie. Het feit dat Dirk er terug stond voor het Wereldkampioenschap in Tokio afgelopen augustus was reeds een prestaties op zich. In de Nippon Budokan werd echter duidelijk dat het gemis aan wedstrijdritme de vroegtijdige eliminatie op het WK in de hand werkte.

Op de Grand Prix in het Oezbeekse Tasjkent werd de VJF-judoka opnieuw gestopt in de eerste ronde, maar VFJ-coach Mark van der Ham merkte een duidelijke progressie.

“Dirk heeft reeds een lange weg afgelegd en is stilaan terug in zijn competitievorm aan het geraken. Na zijn eerste kamp op het WK waar hij niet of nauwelijks in de wedstrijd zat, heeft hij hier in Tasjkent meegedaan om de winst van de kamp. De lange en uitputtende Golden Score is daar het bewijs van. Dirk is nog altijd gedreven en verwacht het maximale van zichzelf.” Dat bleek ook uit zijn reactie onmiddellijk na de kamp. “Ik zat duidelijk beter in de kamp in vergelijking met enkele weken terug op het WK, maar ik kwam hier niet om te verliezen,” aldus een teleurgestelde Dirk Van Tichelt.

“De aankomende weken staan in het teken van de Grand Slam in Abu Dhabi en de EO Perth waar er weer een stap verdergezet moet worden. Dit doen we onder andere met een OTC-stage in Italië begin oktober,” aldus nog coach van der Ham.

 

Christian Pierre

 

Sponsors

Sponsors