Deel deze pagina:

De internationale judowereld is geschokt door het plotse overlijden van wereldkampioen Craig Fallon afgelopen zondag 14 juli. De Brit stierf op 36-jarige leeftijd. Fallon werd onlangs nog aangesteld als hoofdcoach van de Welsh Judo Association. Ook met de VJF is er een binding. Immers, in december 2018 verzorgde hij als gasttrainer nog een VJF-bijscholing op ‘Dag van de Trainer’ in Gent.

Graig Fallon (-60kg) werd op 23-jarige leeftijd in 2005 Wereldkampioen in Caïro. Hij was de derde en laatste mannelijke Britse judoka die dergelijke prestatie neerzette. In de finale versloeg hij de Oostenrijker Ludwig Paischer. Fallon won in 2003 in Osaka reeds zilver, toen hij verloor van Koreaan Choi Min-Ho. In dat jaar pakte hij ook zilver op de Europese Kampioenschappen in Düsseldorf. De man uit Wolverhampton verwierf tevens de Europese titel in 2006 in Tampere. In 2004 was hij Europees U23-kampioen.

Fallon nam deel aan twee Olympische Spelen, Athene in 2004 en Beijing in 2008. De judoka eindigde als zevende op de Olympische Spelen in 2008 nadat hij op de Spelen in Athene in de tweede ronde was gestrand. Hij won tevens de Grand Slam in Parijs in 2003.

Fallon stopte in 2011 met competitief judo, na een deelname aan vier Europese kampioenschappen, drie Wereldkampioenschappen en twee Olympische Spelen.

De afgelopen twee jaar werkte Fallon als coach voor Judo Landesverband Vorarlberg in Oostenrijk en in maart jl. werd hij aangesteld als de coach van Wales.

Terugblikken op de VJF-stage met Craig Fallon kan hier.

Christian Pierre

Sponsors

Sponsors