Deel deze pagina:

Op 3 november was het dan zover. Moment suprême voor de beste Belgische judoka’s. Antwerpen werd die dag heel even dé judohoofdstad van het land. Voor de Belgische judoka’s het ideale moment om te tonen wie de beste van het land was. Wie terugblikt op deze editie kan zonder meer tevreden zijn. Ook bijna alle internationale judotoppers die ons land rijk is, tekenden present, zoals o.a. bronzen Olympiër Dirk Van Tichelt, Europees vice-kampioen Sami Chouchi, Europese kampioene bij de Junioren Loïs Petit en Wereldkampioen bij de Junioren Matthias Casse. Ook het aanstormend jeugdig talent was van de partij, zoals Matthias’ jongere broer Jeroen Casse en Amber Ryheul.

Enkel Europees kampioen Toma Nikiforov moest afhaken wegens een knieblessure terwijl Charline Van Snick afmeldde door ziekte.

De gouden kampen waren een heuse verwenning voor de talrijke supporters.

Dames

Bij de dames -48kg werd het een droomfinale. Een Waals onderonsje tussen Europese kampioene bij de junioren (2018) Loïs Petit en meervoudig European Cup medaillewinnaar Anne-Sophie Jura. De drievoudig Belgisch kampioene Jura vloerde haar tegenstander met ippon in de golden score en zette opnieuw een Belgische titel achter haar naam.

In de categorie -52kg zette tweevoudig Belgisch kampioene Amber Ryheul een derde nationale titel toe tegenover Carla Augustin. Amber Ryheul kroonde zich tot de nieuwe Belgische kampioene.

In de reeks -57kg overtrof Eveline Delbaen (brons BK 2016 & 2017) concurrente Beau Ramaekers (brons BK jeugd 2018).

In de categorie -63kg traden twee pupillen van judolegende Ilse Heylen in het krijt. Selina Delen, onlangs nog zilver op de U21 European Cup in Berlijn overklaste Lise Luyckfasseel, drievoudig Belgische kampioene.

In de categorie -70kg versloeg Gabriëlla Willems, onlangs nog zilver op de Grand Prix van Cancun, haar tegenstander Demi Desender medaillewinnaar BK jeugd.

Roxane Taeymans, voor de eerste keer buiten haar gebruikelijke categorie actief in de reeks -78kg kroonde zich voor eigen publiek tot Belgisch kampioene door Allison Hollevoet te verslaan.

In de categorie +78kg verlengde Rania El Kilali haar Belgische titel door Katrien Johnson, de Belgische kampioene van 2015 te verslaan.

Heren

In de lichtste categorie bij de heren (-60kg) pakte Europese vice-kampioen bij de junioren 2017 Jorre Verstraeten het Belgische goud door meervoudig Europacup medaillewinnaar William Hale te verslaan.

In de reeks -66kg verlengde Kenneth Van Gansbeke zijn titel door Vlaams kampioen Yusup Adashev te verslaan.

Bij de mannen in de reeks -73kg ontmoette judoveteraan Dirk Van Tichelt het jonge geweld Jeroen Casse, de jongere broer van Matthias, en aanstormend Vlaams talent. Het werd een ware uitputtingsslag tot 4min28 toe in de golden score wanneer de ‘Beer van Brecht’ de jonge wolf uitschakelde met ippon en zich voor de 11de keer tot Belgisch kampioen kroonde

In de categorie -81kg konden de judofans zich geen betere finale inbeelden. Voormalig Wereldkampioen bij de junioren Matthias Casse (2017), die sinds zijn zilveren medaille op de Grand Slam in Abu Dhabi vorige week zich de hoogst geklasseerde Belg mag noemen in alle gewichtsklassen op de IJF-ranking, trad in het krijt tegen Sami Chouchi, Europees vice-kampioen en nog goed voor goud op de Grand Prix van Cancun twee weken eerder. De ‘Clash of the Titans’ zeg maar. Het was pure promotie voor het Belgische judo met een golden score tot 2min40 toe wanneer Casse zijn tegenstander vloerde met ippon met een schouderworp.

In de categorie -90kg overtrof Olympiër Joachim Bottieau (2012 & 2016) de Vlaamse kampioen Kristof Timmermans.

In de reeks -100kg versloeg Belgisch vice-kampioen (2017) Tamerlan Dunaev Antwerpenaar en recent Vlaams kampioen Dylan Van Nuffel.

Bij de zwaargewichten (+100kg) ontmoette Sidi Sarr (brons op het BK JUN) zijn meerdere in Edouard Capelle, regerende Belgische kampioen bij de junioren.

 

 

 

BK senioren 2018

Sponsors

Sponsors