Deel deze pagina:

Afgelopen weekend vond in het Georgische Tbilisi de Grand Prix plaats in het kader van de IJF World Judo Tour. Drie VJF-judoka’s verdedigden de Belgische eer. Amber Ryheul (-52kg), Mina Libeer (-57kg) en Roxane Taeymans (-70kg) reisden af naar Georgië onder begeleiding van VJF-coach Robert Krawczyk.

Amber Ryheul (-52kg) verloor haar eerste kamp tegen de Braziliaanse Larissa Pimenta. Nog niet zo lang geleden stonden beide dames nog naast elkaar op het podium van de Oberwart European Open, waar ze allebei brons wonnen. In Pimenta, 50ste op de wereldranglijst trof Amber, momenteel op de 123ste plaats, een moeilijke tegenstander met meer ervaring.

Mina Libeer (-57kg) startte haar toernooi met winst. In de eerste ronde nam ze het op tegen de Italiaanse Martina Lo Giudice die ze vloerde met ippon. In de tweede ronde, vindt ze haar meerder in de Braziliaanse Rafaela Silva, voormalige wereldkampioene (2013), die uiteindelijk zilver pakt op deze Grand Prix.

Roxane Taeymans (-70kg) heeft een gunstige loting en na een bye in de eerste ronde, start ze de tweede ronde tegen de Duitse Alina Boehm die ze afsluit met winst na verlies van de Duitse op strafpunten. In de derde ronde verliest Roxane tegen de Portugese Barbara Timo, die achteraf goud pakt. Roxane wordt verwezen naar de herkansingen waar ze tegenover Yarden Mayersohn (ISR) komt te staan. Ze verliest de kamp echter waardoor ze op de zevende plaats eindigt.

 

Christian Pierre

Sponsors

Sponsors