Laatste nieuws

16/03/2015

Het 10e Europees Kampioenschap Kata zal plaats vinden van vrijdag 22 t.e.m. zondag 24 mei 2015 in Herstal.

16/03/2015

Op zondag 26 april 2015 gaat het Belgisch kampioenschap kata door.

11/03/2015

De Koninklijke Belgische Judo Bond, de Vlaamse Judofederatie, de gemeente Herzele en Judoclub Herzele presenteren het Nationaal Interprovinciaal Ploegentornooi U15 & U18 op 1 mei 2015.

23/02/2015

Beste Coaches, Trainers,
De Vlaamse Judofederatie wil in samenwerking met Bloso, departement Topsport, een beperkt aantal High Potential Coaches opleiden.

Adlan Katchikaev behaalde zilver te Sarajevo in de categorie tot 60kg.

Tijdens het weekend van 21 en 22 maart trok de Vlaamse selectie Heren U18 en U21 naar de gerenomeerde International Masters Bremen (DUI). 5 VJF atleten behaalden een medailles op dit zware selectietornooi. Jorre Vestraeten en Matthias Casse kroonden zich kampioen.

De dames van de Vlaamse selectie konden geen medaille veroveren in Erfürt.

Bekijk hier de resultaten van de bevraging over het VK- en BK-jeugd 2015.

Bedankt voor jullie feedback.

Met ingang van vrijdag 20 maart 2015 werd de zijtoegang tot het industriepark via de Lindestraat/Durmen voor alle verkeer (met uitzondering van fiets- en bromfietsverkeer) afgesloten. Toegang tot de gebouwen van de VJF is vanaf heden enkel mogelijk via de hoofdingang van het industriepark aan de gewestweg N47.

Op zondag 22 maart 2015 organiseerde DAIS vzw  i.s.m judoclub Groot Gooik, Parantee, de Vlaamse Judofederatie en Special Olympics Belgium haar 15° G-JUDO MEETING voor personen met een verstandelijke beperking in sporthal KOORNMOLEN te Gooik. Op de middag had een open training-opwarming plaats onder leiding van Raeymaekers Eddy en Sara. Om 14 uur ging het tornooi van start met meer dan 60 deelnemers. Je kan alvast de sportieve en gezellige sfeer opsnuiven in het foto-album.

De komende 2 weken zal Robin De Nil ons team versterken.
Hieronder even een voorstelling:

 

 

Knappe prestatie van Ilse Heylen op de Grand Prix van Tbilisi!

Een dag voor haar 38ste verjaardag heeft Ilse Heylen (WRL 17) een zilveren medaille gewonnen op de Grand Prix van Tbilisi.

Dit na winst door Ippon tegen Cohen (ISR - WRL 6) in de kwart-finale en tegen Gomez (ESP - WRL 16) in de halve finale. Daarnaast heeft ze ook van Babamuratova (WRL 29) gewonnen.

VJF-Supervrijwilligers Veerle Vreys van Judoteam Agglorex Lommel & Jolanda van Loon van Judoclub Vosselaar!

Doping is ruimer dan het gebruik van een verboden stof of methode. Het weigeren van een controle, het verhandelen- of het in bezit hebben van een verboden stof is ook strafbaar. Daarnaast kan ook de entourage een straf krijgen, bijvoorbeeld voor het aanzetten tot een overtreding van de antidopingregels.

Na een positieve evaluatie in 2014, met maar liefst 37 deelnemende clubs, zal de VJF ook in 2015 het Jeugdjudofonds inrichten.